Publicat pe

6 idei de cadouri sustenabile

Se spune ca bucuria celui ce dăruiește este mai mare decât bucuria celui de primește. Asa ca de Craciun te invit sa alegi cadouri sustenabile de la artizanii romani. Da da, acei oameni care nu au renunțat la visul lor și la produsele lor nici măcar în pandemie. Am ales branduri mici, conduse de un om sau cel mult o mana de oameni, care cred in sustenabilitate si pentru care grija fata de om si natura sta la baza intregului lor concept de business.

Cup and Candle by Oana Botezatu

Primul brand romanesc de care sunt absolut fermecata este Cup and Candle, o afacere de familie și asta pentru ca  Oana și Eugen sunt oamenii din spatele întregului concept. Și asa cum spun chiar ei „sa construiești o afacere din nimic e o muncă sisifică, dar vine la pachet cu multe satisfacții. Și cu tristeți, evident, dar mai ales cu satisfacții.” Dacă vrei sa dăruiești un cadou parfumat, ei sunt specialiștii în lumânări, din ceara de soia turnate în cești din porțelan vintage, la care sa apelezi.

Miere cu drag

Umătorul brand romanesc pe care ți-l recomand crede, la fel ca Teima, ca noi, oamenii, nu ar trebui sa mai risipim resursele planetei.  Cadourile lor sunt prietenoase cu mediul, iar ambalajul este refolosibil. Este vorba despre  Miere cu drag și te invit pe pagina lor de Facebook sa iti alegi un cadou dulce.

Mica.cera

Pentru următorul brand romanesc, mi-a trebuit ceva mai mult timp pentru a selecta pozele de prezentare pe care sa le postez aici și asta pentru ca absolut tot ce face ea, mica.cera este pur și simplu minunat. Mai exact, în atelierul ei de ceramica, Mica.cera realieaza de la  pandantive și decorațiuni de Crăciun pana la farfurii și seturi de cafea, unul mai frumos ca altul.

Doamna cu Coc

Dacă încă nu ai văzut creațiile Doamnei cu Coc, atunci e cazul sa faci o vizita virtuala magazinului ei. Sunt sigura ca nu vei pleca de acolo cu mana goală si asta pentru ca acolo poti gasi de la brelocuri si tablouri la pandantive si cocute dragute si cochete. Sa-ti mai spun ca in realizarea produselor ei, principala materie prima este lemnul?

Deplin

Din categoria artizanilor din industria cosmetica, as vrea sa ii menționez pe cei de la deplin.
„DEPLIN împărtășește viziunea care susține prelucrarea ingredientelor exclusiv naturale și organice într-o manieră responsabilă, bazată pe practica academică și științifică precum și experiența în domeniu.”   La fel ca și în cazul Teima, cei de la DEPLIN  folosesc materie prima fără substanțe sintetizate chimic, folosind în schhimb esențele din plante.

Teima

Și bineînțeles ca nu puteam sa nu menționez despre Teima. Pentru ca da, este un business creat și crescut cu grija pentru sănătatea noastră, dar si a planetei.  Produsele sunt fabricate în proporție de 90% din țesături sanatoase , ambalajele sunt fără plastic asa ca hai sa vezi ce produse noi am adaugat in shop.

Atunci când  cumperi un produs de la producătorii români, iti faci ție (sau unei persoane dragi dacă vei alege sa îl faci cadou) bucuria deținerii unui produs unic care cel mai probabil a fost creat cu multă muncă și drag de o mana de oameni sau poate chiar un singur om.

Tot prin același gest, sprijini un mic business romanesc sa ducă binele mai departe, sprijini un vis dar mai ales ii dai încredere omului din spatele sau ca toată munca sa are un rost: acela de a-ți aduce ție un strop de bucurie.

Sa mai spun ca uneori acești mici antreprenori, doneaza un mic procent din încasările lor către o cauza în care ei cred?

Spor la cumpărături! Și nu uita: orice like, comentariu si share e gratis pentru tine dar ii va ajuta pe ei sa crească și sa bucure cât mai mulți oameni pasionați de frumos!